ga('require', 'GTM-W9BH6LF');

MarielystWeb præsenterer Begivenheder | Events

Grundlovsstævne på plænen ved Højskolen Marielyst

grundlov Grundlovsstævne på plænen ved Højskolen Marielyst

Tirsdag, 5. juni 2018 - 13:30
Grundlovsstævne på plænen ved Højskolen Marielyst

To stærke navne til Falsters største grundlovsmøde ved Højskolen Marielyst

De radikales leder, Morten Østergaard og Forbrugerrådet Tænks formand, Anja Philip er talerne ved årets grundlovsmøde på Højskolen Marielyst

Op til 1000 falstringer og lollændere plejer at dukke op, når Højskolen Marielyst kalder til sit traditionsrige grundlovsmøde med masser af musik og fællessang og topnavne inden for politik og samfundsdebat som talere.

I år har højskolen valgt to stærke navne til at levere hver deres grundlovstale, og begge vil helt sikkert give et andet perspektiv på demokratiets tilstand end man vil kunne høre ved mange andre af landets grundlovsmøder.

Den ene er de radikales leder, Morten Østergaard – og som for en nøgtern betragtning nok er en af de mest interessante politiske ledere i øjeblikket. For de radikale er slemt klemt af forbrødringen på værdipolitikken mellem sin traditionelle allierede,
Socialdemokratiet og sin hovedmodstander, Dansk Folkeparti, men i stedet for at sælge ud og ride med vinden, insisterer Morten Østergaard på at holde humanismens fane højt og gå skarpt op imod den symbolpolitik,
som de store magtpartier dyrker i disse år. Også selv om det ikke giver stemmer.

Grundlovsmødets anden taler bliver Anja Philip, der selv har en baggrund på Falster. Mange kender hende nok som tidligere vært på tv-programmer om videnskab, men til højskolens grundlovsmøde er hun inviteret i sin nuværende egenskab af formand for Forbrugerrådet Tænk.
Når hun er interessant på en grundlovsdag er det fordi forbrugerbevægelsen historisk er en integreret del af de folkelige bevægelser, som har skabt vores demokrati, men også fordi vi som forbrugerne får større og større mulighed for at præge udviklingen gennem vores varekøb.
Og kigger man ind i forbrugerpolitikken, vil man opdage, at flere af de grundlæggende forbrugerrettigheder hører naturligt sammen med menneskerettighederne.

Grundlovsmødet begynder kl. 13:30, hvor højskolens forstander, Christian Schou byder velkommen.

Kl. 14 taler Morten Østergaard og kl. 15 Anja Philip.

Både før, mellem og efter hovedtalerne spiller højskolens husorkester, Maries Mænd og inviterer også til fællessang.

Der er gratis adgang til mødet og det anbefales at medbringe stol, taburet eller et tæppe, hvis man ikke vil sidde på direkte på græsset.

 

hojskolen

Tid & Sted

Dato 05-06-2018
Slut dato 05-06-2018
Pris GRATIS
Sted Højskolen Marielyst

  Events kalender

  May   2019
  S M T W T F S
      1 2 3 4
  5 6 7 8 9 10 11
  12 13 14 15 16 17 18
  19 20 21 22 23 24 25
  26 27 28 29 30 31