Fritidsområde og Dyreliv

Arkiv billeder af Alex Christensen

Sandstrand, fritidsområde og dyreliv

Langs kysten er der en bred sandstrand af marielyst med klitter og diger, som fortsætter næsten til Gedser Odde. Du kan besøge her for fritid og dyreliv.

Stranden er meget børnevenlig, og der er ikke langt til ishuse, toiletter osv. Mellem diget og stranden er en bred eng – diget – som går over i klitterne. På tilgroningen vokser interessante planter som gul evighedsblomst og perikon. På stranden finder du den salttolerante sodaurt, strandsennep, strandarvestykke og sandhjelm.

Dyreliv og fritidsområde

Overdrevet er et vigtigt ynglested for den smukke karmin dompap. Om foråret og efteråret kan du se edderfugle trække langs kysten.

På overdrevet er der et meget rigt insektliv. Her kan du finde masser af græshopper og sommerfugle samt en række andre interessante insektarter. Der er endda en del flyvende sommerfugle fra Central- og Sydeuropa. Årsagen til den store rigdom af insekter er plantens sydøstlige placering og de mange nektarproducerende blomster.

Bag diget ligger et veludviklet turist- og fritidsområde med ca. 5.000 sommerhuse. Der er mange parkeringsmuligheder, men skiltningen skal respekteres, og adgangsvejene til katastrofevejen bag diget må ikke bruges til parkering.

Windsurfing kan dyrkes i pålandsvind under hensyntagen til de badende. For de mindre erfarne er der en windsurfing skole. Lystfiskeri efter havørred langs kysten mod syd.

Der er handicapadgang til stranden ved Bøtø By, samt ved Marielyst og Sildestrup. Der er opsat bænke på digevejen, som er af god kvalitet.

Bøtøskoven og de vilde heste

Den 153 hektar store Bøtø Skov, der adskiller sommerhusområderne Bøtø og Gedesby, er omdannet til naturskov. Her er de vilde heste og det skotske højlandskvæg skovarbejdere. Bøtøskoven er også en af de danske skove, der har flest forskellige sommerfuglearter, hvoraf nogle er meget sjældne.

Besøg:,.0
i dag:. 0
Website:. 244
Facebook