Højskolen i Marielyst på Falster

Værd at vide om højskolen Marielyst

Højskolen ligger på Sydfalster 12 km fra Nykøbing F. og kun 200 meter fra Østersøen ved en af Danmarks bedste badestrande. 

Det er en gammel firelænget bindingsværks gård, der danner den smukke grundstamme i højskolen. 28. juli 2006 var det 100 år siden, at det, der før var en firelænget bondegård, åbnede som Hotel Marielyst Østersøbad.

Her kan du dykke ned i mere detaljerede oplysninger om skolen. Vi håber, du får svar på dine spørgsmål og du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere information. Telefon 5413 6361 eller kontor@hsmarielyst.dk

Højskolen Marielyst Sydfalster 12 km fra Nykøbing F.. og kun 200 meter fra Østersøen ved en af Danmarks bedste badestrande. Det er en gammel firelænget bindingsværksgård, der danner den smukke grundstamme i højskolen. I 1906 blev gården bygget om til sommerpensionat – og fra 1971 har der været højskole på Marielyst. Skolen er fuld af historie – især den charmerende spisestue med møbler fra 1910 og den lukkede gårdhave emmer af hygge.

I 70’erne blev der bygget fire værelses fløje på, så skolen i alt har 60 værelser, alle med eget bad og toilet. I alt har vi plads til 84 overnattende kursister.

Højskolens koncerthus har en fabelagtig akustik og en fantastisk udsigt gennem det store vindues-parti, der går fra gulv til loft. Salen bliver også brugt til motion, film og dans.
Derudover har vi meget rummelige kreative værksteder med et væld af tilbud, IT-lokale samt hyggelige opholdsstuer.
Vi har et bibliotek, hvor du altid kan finde den nyeste danske litteratur. Vi har petanquebane, billardbord, kongespil og stave til stavgang til fri afbenyttelse.

Arkiv billeder af Bygninger  Klik her  Se det aktuelle arkiv

det_gule_palae-1024x576
Gedesby-Kirke
hoejskolen-marielyst-1
kirken-4-1024x742
larsens-plads
thalia-stor-1024x625
previous arrow
next arrow
Besøg:,.40
i dag:. 0
Website:. 342
Facebook